РНБО збирається на засідання - розглядатимуть бюджет для прикордонників

РНБО збирається на засідання - розглядатимуть бюджет для прикордонників

Укрінформ
Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко повідомив, що на засіданні РНБО, яке відбудеться у четвер, він наполягатиме на збільшенні бюджету для відомства, бо вважає закладений бюджет “катастрофою”.

Про це він сказав у розмові з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Кошти, які планується виділити на цей рік для відомства - 10,880 млрд грн - явно недостатнє фінансування. Я просив, я благав, я кричав. Але на даний момент ситуація поки не вирішена. Сьогодні відбудеться засідання РНБО з приводу розподілу бюджету наступного року. Якщо він буде залишений на рівні цього року — це катастрофа. Це навіть не бюджет виживання, це бюджет знищення фактично”, - наголосив Дейнеко.

За його словами, була у відомстві обрахували мінімальну потребу, і вона складає 16 млрд 153 млн. “Якщо буде менше, це буде катастрофа. Я втрачу підготовлених людей, які підуть зі служби”, - сказав голова Держприкордонслужби.

Він додав, що військовослужбовці ДПСУ отримують найменше грошове забезпечення серед усіх силовиків. Прикордонник, якій несе службу на першій лінії, отримує на 7 тисяч менше, ніж його колега зі Збройних сил, що перебуває у сусідньому окопі, уточнив Дейнеко. (Доплата за першу лінію у ЗС - 17 тисяч, а у прикордонників - 10 тисяч.) Дейнеко додав, що на другій лінії різниця становить 2 тисячі. Також він пояснив, що багато професіоналів йде зі служби через те, що прикордонник, який прийшов на контракт, отримує 9,5 тисяч гривень.

Читайте також: Політика Держприкордонслужби щодо громадян Росії незмінна - Дейнеко

Як повідомляв Укрінформ, у законопроєкті №2000 “Про Державний бюджет на 2020 рік” на Адміністрацію державної прикордонної служби передбачені видатки у розмірі 10 млрд 848 млн 314, 5 тис. грн. З них, зокрема, на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців ДПСУ — 200 млн грн; на розвідувальну діяльність у сфері захисту державного кордону — у розмірі 205 млн 055, 6 тис. грн; заходи з інженерно-технічного облаштування кордону — у розмірі 400 млн грн; на створення системи охорони морських кордонів — у розмірі 1 млн грн; на реалізацію проєкту з розбудови підрозділів охорони кордону — у розмірі 5 млн 405 тис. грн; на матеріально-технічне забезпечення ДПСУ та утримання її особового складу — у розмірі 9 млрд 161 млн 353, 1 тис. грн; на керівництво та управління у сфері охорони держкордону України — у розмірі 295 млн 447, 6 тис. грн; на підготовку кадрів та підвищення кваліфікації Національною академією Держприкордонслужби — у розмірі 580 млн 53, 2 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-