Лідер “Нацкорпусу” з ветеранами ООС прибув захищати Золоте у разі відведення військ

Лідер “Нацкорпусу” з ветеранами ООС прибув захищати Золоте у разі відведення військ

Відео
Укрінформ
Лідер партії «Національний корпус» Андрій Білецький та ветерани операції Об’єднаних сил прибули в Золоте Луганської області та заявили про готовність захищати селище в разі відведення українських військових.

Відповідне відеозвернення розміщено в Youtube.

«Сьогодні ми тут. Всього кілометр залишився до Золотого. Тут сотні молодих хлопців, літніх жінок з Золотого, Сєвєродонецька, всієї Луганщини, які запросили нас. І ми сьогодні організували великий автопробіг на підтримку українців Золотого. Крім цього, тут є група ветеранів. Це люди, які виглядають молодими, але насправді пройшли вже надзвичайно багато, які у 2014-му взяли в руки зброю для того, щоб боротися за країну. Ці люди зорганізувалися, приїхали сюди, на свою рідну землю, в українське селище Золоте, для того, щоб залишитись тут, навіть якщо влада кине їх напризволяще, навіть якщо будуть виведені війська, для того, щоб тут не з’явилося жодного сепаратиста», - заявив Білецький.

За його словами, якщо свій прямий обов'язок - захищати кожного українця, кожен сантиметр української землі - не виконує Президент, влада, того його виконають ще раз ветерани-добровольці. “Це наш останній блокпост, і ми даємо слово, що ніколи його не залишимо", - підкреслив Білецький.

Водночас він висловив сподівання, що відведення військ не буде, а “буде лише велика українська перемога”.

Як повідомлялося, 1 жовтня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовилися про початок розведення сил і засобів біля Петрівського та Золотого. Президент Володимир Зеленський запевнив, що це "ніяк не вплине на безпеку" мирних жителів населених пунктів, які після відведення опиняться в "сірій зоні".

Читайте також: Розведення сил у Золотому та Петрівському поновлять 7 жовтня — ОБСЄ

Розведення сил у Золотому та Петрівському на Донбасі запланували на 7 жовтня.

Своє чергою у поліції наголосили, що попри анонсоване розведення сил на ділянці поблизу м. Золоте, поліцейські продовжать нести службу у м. Золоте-4 та с. Катеринівка та забезпечуватимуть безпеку громадян.

Читайте також: Поліція продовжить нести службу у Золотому та Катеринівці попри розведення сил

"Вже сьогодні ми збільшуємо кількість співробітників поліції, які у складі піших та автопатрулів будуть реагувати на виклики і повідомлення громадян та забезпечуватимуть публічну безпеку у населених пунктах на лінії зіткнення", - заявив заступник голови Національної поліції України Вадим Троян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-