Окупанти вже місяць не пускають патруль ОБСЄ до камери у Петрівському

Окупанти вже місяць не пускають патруль ОБСЄ до камери у Петрівському

Укрінформ
Бойовики російських окупаційних військ на Донбасі упродовж вересня відмовляють ОБСЄ у проїзді через блокпост на околиці Петрівського в зоні розведення сил, обмежуючи таким чином доступ спостерігачів до камери СММ, що встановлена там.

Про це свідчать звіти Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"На блокпості на північній околиці н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) озброєний член збройних формувань знову відмовив команді Місії у проїзді, пояснивши це "проведенням робіт із розмінування" і "роботою снайпера", таким чином обмеживши доступ спостерігачів до камери СММ у Петрівському", - йдеться в останньому опублікованому звіті СММ № 229/2019 від 27 вересня 2019 року.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала в четвер майже 50 вибухів на Донбасі

У попередніх звітах Місії також повідомлялося, що обмеження доступу СММ тривало на блокпості бойовиків поблизу ділянки розведення в районі Петрівського.

Причинами відмов у проїзді називалися "проведення робіт із розмінування" (наприклад, звіт від 25 вересня), "робота снайпера в цьому районі" (звіт від 21 вересня), "проведення інженерних робіт" (звіт від 19 вересня). 

При цьому, у звіті СММ ОБСЄ від 18 вересня 2019 року повідомлялося, що 15 вересня  на основі доступних даних повітряного спостереження у непідконтрольному уряду України житловому районі Петрівського виявлено нову траншею протяжністю приблизно 240 метрів, орієнтовно за 400 метрів на схід від східного краю ділянки розведення. Орієнтовно за 900 метрів на північний схід від зазначеної траншеї за даними повітряного спостереження також було виявлено нову 70-метрову траншею, вириту вздовж лісосмуги, а орієнтовно за 1 кілометр далі на схід — ще дві нові траншеї (протяжністю близько 200 м і 660 м). Приблизно за 900 метрів на північний захід від зазначених двох траншей, за даними повітряного спостереження, виявлено недавно споруджену позицію з двох траншей (обидві протяжністю приблизно 300 м). 

Читайте також: Бойовики продовжують блокувати роботу патрулів ОБСЄ

А 17 вересня спостерігачі бачили вже майже збудоване укриття і близько 20 осіб у камуфляжному одязі, а також орієнтовно 12 вантажівок, 1 землерийну машину і декілька кранів, які рили траншеї та виконували напівприховані земляні роботи біля дороги між Петрівським і н. п. Стила (непідконтрольний урядові, 34 км на південь від Донецька), північно-східніше ділянки розведення в районі Петрівського.

Також екскаватор та землерийну машину спостерігачі ОБСЄ бачили 4 вересня біля н.п. Петрівське, той же день бойовики не дозволили патрулю Місії проїхати до місця розташування камери у Петрівському. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-