За добу бойовики не пропустили патрулі ОБСЄ в 4 місцях на Донбасі

За добу бойовики не пропустили патрулі ОБСЄ в 4 місцях на Донбасі

Звіт
Укрінформ
У середу, 18 вересня, бойовики російських окупаційних військ на Донбасі не пропустили патрулі СММ ОБСЄ на блокпостах у  Старомихайлівці, Верхньошироківському, Козацькому, а також в Петрівському,  таким чином знову обмеживши доступ спостерігачів до камери Місії в цьому населеному пункті.

Про це повідомляється в опублікованому на сайті ОБСЄ звіті.

"На блокпості в н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) озброєний член збройних формувань знову відмовив патрулю Місії у проїзді, пояснивши це "проведенням інженерних робіт", таким чином обмеживши доступ спостерігачів до камери СММ у Петрівському", - йдеться у звіті.

Крім того, на блокпості на захід від н. п. Верхньошироківське (кол. Октябр; непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька) озброєний бойовик знову відмовив патрулю Місії у проїзді, пояснивши це "проведенням інженерних робіт у цьому районі". Однак спостерігачі бачили, що цивільні транспортні засоби продовжували проїжджати через блокпост. 

Читайте також: ОБСЄ у середу зафіксувала збільшення вибухів на Донеччині

Також на блокпості в н. п. Старомихайлівка (непідконтрольний урядові, 15 км на захід від Донецька) 3 члени російських збройних формувань (один був явно озброєний) не дозволили патрулю Місії проїхати до населеного пункту, пояснивши це "проведенням комплексу спецзаходів" у цьому районі. 

"На блокпості на східному в'їзді до н. п. Козацьке (непідконтрольний урядові, 86 км на південь від Донецька) озброєний член збройних формувань не пропустив патруль Місії проїхати на північний схід до н. п. Порохня (непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька), пояснивши це наказами командирів", - повідомили в СММ ОБСЄ.

Читайте також: Росія перекинула на Донбас черговий “гумконвой”

Як відомо, в опублікованому у середу звіті СММ ОБСЄ також повідомлялося, що у двох випадках на блокпостах бойовики відмовили команді місії у проїзді, таким чином обмеживши доступ спостерігачів до камери СММ у Петрівському.

При цьому, окремо у звіті ОБСЄ повідомлялося, що, за даними повітряного спостереження, 15-17 вересня бойовики російських окупаційних військ активно рили траншею та обладнували позиції на ділянці розведення сил біля Петрівського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-