Багатонаціональний батальйон

Багатонаціональний батальйон "Тиса" бере участь у міжнародних навчаннях в Угорщині

Фото
Укрінформ
В Угорщині розпочалися міжнародні навчання "Світла Лавина-2019", в яких беруть участь військовослужбовці багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса" окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.
Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"У спільному командно-штабному навчання беруть участь 13 військовослужбовців Збройних Сил України складової інженерного батальйону «Тиса» 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади", - йдеться у повідомленні.

На командно-штабних навчаннях, крім військовослужбовців Збройних Сил України, залучаються по 12 військовослужбовців від ЗС Румунії та Словаччини, та понад 200 військовослужбовців від Збройних Сил Угорщини як приймаючої сторони. Представники ЗС Австрії залучаються до навчання в якості спостерігачів.

В Угорщині розпочалися міжнародні навчання «Світла Лавина-2019» із залученням багатонаціонального інженерного батальйону «Тиса» / Фото: Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ

Під час зустрічі координаційної групи були розглянуті питання функціонування веб-сторінки «Тиса» та її змісту, удосконалення стандартизованих операційних процедур (SOP), електронного тестування (навчання) особового складу, стану внесення змін у міжурядову угоду щодо збільшення районів відповідальності батальйону «Тиса», процесу приєднання Австрії до проєкту «Тиса».

Батальйон «Тиса» було утворено у 2002 році за угодою між урядами Угорщини, Румунії, Словацької Республіки і України, яка була підписана у Будапешті.

Читайте також: Українсько-американські навчання Rapid Trident-2019 стартували на Львівщині

Багатонаціональний інженерний батальйон було створено для своєчасного реагування на повені, які загрожують країнам Карпатського регіону, а також надання допомоги постраждалим регіонам у ліквідації наслідків стихії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-