ОБСЄ:

ОБСЄ: "хлібне" перемир'я цьогоріч є найдієвішим — без цивільних втрат

Укрінформ
Наступне засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі відбудеться 4 вересня.

Про це сказав журналістам у Мінську спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік, повідомляє БЕЛТА.

Він також заявив, що перемир'я на сході України, яке розпочалося 21 липня, є найдієвішим проти тих, що запроваджувались раніше.

"Перемир'я, узгоджене ТКГ, яке набрало чинності 21 липня, продовжує приносити плоди. У порівнянні з іншими перемир'ями, оголошеними раніше, воно є найдієвішим. Сьогодні, через 30 днів після його початку, середнє число порушень режиму припинення вогню є значно нижчим, ніж до його запровадження", - зазначив Сайдік.

За даними СММ ОБСЄ, з початку перемир'я не зареєстровано жодного вбитого цивільного внаслідок обстрілів, лише одну людину було поранено, сказав Сайдік. "Це явно доводить важливість прийнятих нами угод про перемир'я. Я ще раз закликаю сторони й надалі повністю дотримуватися зобов'язань, особливо з урахуванням початку навчального року", - заявив він.

Читайте також: Україна у Мінську: готові розпочати ремонт мосту в Станиці 22 серпня

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи 21 серпня поінформувала про готовність розпочати ремонт мосту в Станиці Луганській 22 серпня, але підкреслила, що до початку робіт на мосту має бути демонтовано блокпост бойовиків ОРЛО. Надалі демонтаж фортифікаційних споруд по обидва боки в районі КПВВ "Станиця Луганська" має проходити одночасно й дзеркально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-