ОБСЄ: Біля Станиці Луганської розміновуванням займалися тільки сапери ДСНС

ОБСЄ: Біля Станиці Луганської розміновуванням займалися тільки сапери ДСНС

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала у понеділок продовження робіт українською стороною з розмінування на ділянці розведення у районі Станиці Луганської біля зруйнованого мосту.

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на 19:30 19 серпня 2019 року.

"Команда Місії бачила щонайменше 14 саперів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які заходили до ділянки розведення через контрольний пункт в’їзду-виїзду біля н.п. Станиця Луганська (підконтрольний урядові, 16 км на північ від Луганська)" – йдеться у звіті.

Зазначається, що на ділянці розведення спостерігачі бачили 3 саперів на західному боці асфальтованої дороги, орієнтовно за 50 м на північ від колишніх передових позицій Збройних сил України, а також 8 саперів, що зрізали гілки приблизно за 25 м на захід від згаданої дороги. 

"Члени патруля Місії бачили стовпчики червоного та білого кольору, що стирчали у землі та позначали місцеперебування протитанкової міни орієнтовно за 100 м на захід від колишніх передових позицій ЗС України", - повідомили у Місії.

Читайте також: Росія зірвала демонтаж укріплень біля Станиці - СЦКК

Водночас, у звіті не повідомляється про проведення робіт з розмінування в районі мосту на тимчасово окупованій території. Натомість там в понеділок спостерігачі ОБСЄ продовжували фіксувати знаходження бойовиків з нарукавними пов’язками з написами "СЦКК".

"На ділянці розведення, на південь від зруйнованої частини мосту, спостерігачі бачили до 5 членів збройних формувань (з нарукавними пов’язками з написами "СЦКК", - зазначається у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-