Для військових в ООС підготують житлові модулі з душем і кондиціонерами

Для військових в ООС підготують житлові модулі з душем і кондиціонерами

Фото
Укрінформ
Військовослужбовці на першій та другій лінії оборони будуть забезпечені комфортними мобільними житловими модулями.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час презентації зразків таких житлових модулів в Міністерстві оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Була задача поліпшити умови для наших хлопців, і не тільки для хлопців, для всіх, хто допомагає нашій армії, поліпшити умови... Тут підготовлені мобільні такі хатинки для військових, там все є найголовніше: є кондиціонери, є підігрів-пічка на зиму, там є окремі мобільні пральні”, - зазначив Президент.

У Міністерстві оборони України відбулася презентація мобільних житлових модулів / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Крім того, за його словами, такі житлові модулі містять туалет і душ.

Глава держави зауважив, що щодо кількості мешканців модулів “ще сперечаються” - по четверо чи шестеро.

Він також поінформував, що є спеціальне житло як для першої лінії оборони, так і для другої.

“Пріоритетна задача для України — це зупинити вогонь і закінчити війну, але ми повинні поліпшувати умови для наших військових, думаю, що нам це знадобиться і в мирних умовах, і для навчань будь-яких військових”, - підкреслив Зеленський.

Разом з тим він зауважив, що є проєкти також і на цілі мобільні житлові містечка до 600 осіб, із понеділка мають бути щодо них оголошені тендери.

При цьому Президент відмітив, що необхідні кошти для цього є, а будуватимуть такі містечка вітчизняні компанії.

У свою чергу міністр оборони Степан Полторак розповів, що залежно від місцезнаходження військовослужбовців житлові модулі можуть змінюватися.

“Є різні варіанти, і залежно від того місця, де вони застосовуватимуться, буде змінюватися комплектація, модель самого контейнера змінюватиметься. Якщо є небезпека життю наших військових, модулі будуть заглиблюватися в землю і трохи конструктивно змінюватимуться, щоб особовий склад не отримав ураження”, - проінформував міністр.

Читайте також: Командувач ООС назвав найгарячіший напрямок на Донбасі

Водночас він зазначив, що якщо модулі і не вкопуватимуться в землю та розміщуватимуться не на першій лінії оборони, то існують спеціальні інженерні засоби захисту контейнера, наприклад, проти ворожих диверсійних груп.

Полторак додав, що сьогодні-завтра перші житлові контейнери будуть відправлені в зону проведення ООС на тестування, і вже після цього буде укладатися договір на закупівлю великої партії модулів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-