Обстріл санітарного авто біля Водяного обговорять у межах ТКГ

Обстріл санітарного авто біля Водяного обговорять у межах ТКГ

Укрінформ
Такі прояви агресії, як сьогоднішній прицільний обстріл українського санітарного автомобіля на Донбасі, можуть звести нанівець зусилля з мирного врегулювання.

На цьому наголосив секретар Ради національної ради безпеки і оборони Олександр Данилюк у Facebook.

"Стріляти у медиків, коли вони займаються евакуацією поранених - все одно що нападати зі спини на людину. Це неприпустимо як з етичної точки зору, так і з огляду на норми міжнародного права. Подібні прояви агресії загрожують звести нанівець усі зусилля з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі", - наголосив він.

Данилюк підкреслив, що ця ситуція обов'язково буде розглянута у межах засідання Тристоронньої контактної групи.

Читайте також: Обстріл санітарного авто під Водяним: стали відомі імена загиблих

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська близько 11 години 1 липня обстріляли санітарний автомобіль з військовими медиками поблизу Водяного. У машину влучила протитанкова ракета окупантів. Один український військовослужбовець загинув на місці, двоє зазнали поранень, причому стан військового медика був критичним. Згодом стало відомо про смерть жінки-медика.

У пресцентрі ООС згодом поінформували, що загинули водій санітарного автомобіля "Хаммер" HMWV старший матрос Сергій Майборода та бойовий медик, кавалер ордена "За Мужність" сержант Ірина Шевченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-