Українські військові вчилися прикривати з повітря арсенали та склади

Українські військові вчилися прикривати з повітря арсенали та склади

Фото
Укрінформ
У різних регіонах України відбулись дводенні збори із керівним складом та черговими з безпеки складів та арсеналів ЗСУ, під час яких відпрацьовувався порядок організації протиповітряної оборони важливих державних об’єктів.
Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

“Надійно прикрити повітряний простір над складами, базами, арсеналами та іншими важливими державними об’єктами - одне із першочергових завдань безпеки у воюючій країні. Налагодити організацію протиповітряної оборони цих об’єктів у єдиній системі з іншими видами та родами Збройних сил і силових структур доручено Повітряним силам. З цією метою у різних регіонах країни було організовано дводенні збори із керівним складом та черговими з безпеки баз, складів та арсеналів Збройних сил України. Головна мета цих заходів - продемонструвати відповідальним за безпеку посадовцям порядок організації протиповітряної оборони важливих державних об’єктів”, - йдеться в повідомленні.

Збори керівного складу та чергових з безпеки баз, складів та арсеналів ЗСУ / Фото: mil.gov.ua

Як зазначається, учасників зборів поінформували про порядок організації ППО, обмін інформацією про повітряну обстановку між пунктами управління чергових сил ППО, органами військового управління та іншими військовими формуваннями. Крім того, продемонстрували порядок проходження інформації, починаючи від постів візуального спостереження за повітряною обстановкою та ознайомили з можливостями спеціального програмного забезпечення «Віраж-Планшет».

“Ми розповіли про порядок виконання завдань бойового чергування з ППО підрозділами розвідки, радіотехнічними військами, винищувальною авіацією, зенітними ракетними військами та підрозділами радіоелектронної боротьби. Також ознайомили із сучасними типами безпілотних літальних апаратів противника, технічними характеристиками, тактикою застосування і головне - як їм протидіяти”, - цитує заступника начальника штабу командування ПС ЗСУ Олександра Жарика прес-служба.

Читайте також: ЗСУ: окупанти вбили понад 240 дітей

Учасники зборів оглянули сучасне обладнання пункту управління чергового з безпеки арсеналу, постів протидії технічним засобам розвідки та візуального спостереження. Під час практичної частини присутнім продемонстрували, як діє уся система ППО об’єкта.

Також учасників зборів ознайомили з порядком несення бойового чергування з ППО та обладнанням робочих місць на Командному центрі ПС ЗСУ.

Після завершення дводенних зборів чергові з безпеки баз, складів та арсеналів ЗСУ склали заліки та отримали допуски до несення бойового чергування з протиповітряної оборони, повідомили в прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-