Реформувати армію неможливо без реформи економіки — Полторак

Реформувати армію неможливо без реформи економіки — Полторак

Укрінформ
Міністерство оборони України виконує всі зобов'язання, необхідні для вступу країни в НАТО, проте без реформи економіки реформу Збройних Сил провести неможливо.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю "Настоящему времени".

«Нам потрібно робити свою реформу. Це не тільки Міністерство оборони - без реформи економіки реформу Збройних Сил провести неможливо. І для того, щоб це зробити, потрібно працювати дуже багато», - сказав Полторак.

Відповідаючи на запитання щодо строків вступу України в НАТО, він наголосив, що у ході останніх зустрічей у Брюсселі всі міністри оборони країн НАТО говорили про необхідність прискорити цей процес. Однак, на думку міністра, готовність має бути не тільки на рівні оборонного відомства.

«Що стосується реформ - я не бачу загроз невиконання умов, принаймні в тому, що було сплановано мною як міністром оборони до 2020 року. За винятком тих реформ, які пов'язані з фінансовим ресурсом. З великим фінансовим ресурсом. Я зараз говорю про переозброєння за стандартами НАТО ... Тому тут є загроза. За іншими напрямками, якщо ми будемо послідовними, ми досягнемо стандартів. І ми сьогодні над цим дуже плідно працюємо: якщо взяти Міністерство оборони, більшу частину домашнього завдання виконано», - запевнив Полторак.

За його словами, на сьогодні в Міноборони впритул підійшли до наступного етапу - реформи системи управління.

Читайте також: Полторак застерігає Зеленського: Переговори з РФ потрібно вести дуже обережно

Полторак також зазначив, що проводиться досить багато спільних з НАТО навчань. «До 2014 року бригадних навчань, наприклад, не було заплановано взагалі жодного, в 2019 їх уже 26. У нас за стандартами НАТО навчалися до 20 тисяч людей», - поінформував міністр, зазначивши, однак, що Україні ще багато належить зробити.

Відповідаючи на запитання, коли ж Україна вступить у НАТО, Полторак заявив: «Коли країна буде готова. У НАТО вступають не Збройні Сили, у НАТО вступає країна».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-