Зниклими безвісти на Донбасі вважаються 258 осіб

Зниклими безвісти на Донбасі вважаються 258 осіб

Звіт
Укрінформ
За даними Служби безпеки України, зниклими безвісти на Донбасі вважаються 258 осіб.

Про це йдеться в оприлюдненому у четвер звіті уповноваженого Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, представника України в гуманітарній підгрупі Ірини Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За інформацією Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції СБУ, 258 осіб вважаються зниклими безвісти на Донбасі", - йдеться у звіті.

Читайте також: Геращенко: Україна через війну на Донбасі - у п'ятірці найбільш замінованих країн

За словами Геращенко, з 2015 року українська сторона наполягала на запровадженні тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти осіб за участі Міжнародного комітету Червоного Хреста (Україна-РФ-МКЧХ), однак РФ відмовляється від цієї пропозиції.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко поінформувала, що 16 травня написала заяву з проханням звільнити її з посад уповноваженого Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі та представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-