Геращенко: Україна через війну на Донбасі - у п'ятірці найбільш замінованих країн

Геращенко: Україна через війну на Донбасі - у п'ятірці найбільш замінованих країн

Укрінформ
Україна через війну на Донбасі опинилася в п'ятірці країн світу, території яких найбільше уражені мінами.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час презентації звіту про діяльність на посаді уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна сьогодні знаходиться в п'ятірці найбільш замінованих країн, а якщо говорити про протипіхотні міни, навіть заборонені канадськими конвенціями (Конвенція про заборону застосування, накопичення запасів, виробництво і передачу протипіхотних мін та про їх знищення, підписана в Оттаві 3-4 грудня 1997 р. - ред.), то - в трійці найнебезпечніших країн світу", - сказала Геращенко.

Читайте також: Японія дає Україні $2,82 мільйона на гуманітарні потреби та відновлення Донбасу

У цьому контексті вона нагадала, що нещодавно ухвалені зміни до закону про протимінну діяльність розблоковують міжнародну допомогу Україні у гуманітарному розмінуванні.

"Дуже важливо активізувати цю роботу. Мова йде про 7 тис. квадратних кілометрів територій, уражених вибухівкою, на яких сьогодні проживає 1,5 млн людей", - акцентувала Геращенко.

Як раніше повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сьогодні. 16 травня, написала заяву як уповноважений Президента Порошенка з мирного врегулювання ситуації на Донбасі та як представник України в гуманітарній підгрупі з проханням звільнити її з цих посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-