Полторак вручив нагороди батькам 250 загиблих на Донбасі воїнів

Полторак вручив нагороди батькам 250 загиблих на Донбасі воїнів

Фото
Укрінформ
Україна сьогодні впевнено рухається на шляху вступу до НАТО, проте цієї мети можна було б досягти набагато раніше, якби держава від самого здобуття незалежності належним чином дбала про армію.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час церемонії вручення відомчих нагород батькам 250 загиблих військовослужбовців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Все це (вступити до Альянсу — ред.) можна було зробити раніше, і за такі помилки і прорахунки, за таке безвідповідальне ставлення до армії ми заплатили дуже високу ціну — 2973 наші військові загинули”, - заявив міністр.

Керівник оборонного відомства констатував, що в усі роки незалежності держава мало приділяла уваги розвитку ЗСУ, тож у 2014 році Україна не була готова до війни, чим і скористалася Росія, анексувавши Крим і захопивши Донецьк і Луганськ.

"Чи можна було зупинити ворога на кордоні? Думаю, так. Але для цього треба, щоб держава кожного дня дбала про армію. На жаль, за весь час незалежності України цього не було, на жаль, згадали про армію лише у 2014 році”, - зазначив Полторак.

Він також наголосив, що сьогодні Збройні сили України входять у тридцятку найсильніших армій світу та в десятку найсильніших у Європі.

"Щоб армія була спроможною захистити свій народ, її треба реформувати, оснащувати закуповувати нові літаки, ракети, танки, і сьогодні завдяки зусиллям усіх ми це робимо. Ми рухаємося до своєї мети — вступу до Північноатлантичного альянсу, який точно забезпечить безпеку нашої держави", — підкреслив він.

Водночас міністр оголосив про започаткування нової традиції - віднині щороку 8 травня, в День пам'яті та примирення, Міноборони відзначатиме батьків військовослужбовців, які перебувають у зоні бойових дій або загинули під час захисту України.

Полторак вручив нагороди батькам 250 загиблих військовослужбовців/ Фото: Олена Худякова

“Тільки герой може виховати героя, тільки патріотичні батьки можуть виховати патріотичного сина!” - підкреслив міністр.

Читайте також: Порошенко доручив збільшити виплати бійцям на передовій до 27 тисяч

Нагадаємо, 8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-