МінТОТ: Дістати списки українців, які отримали паспорти РФ, - не проблема

МінТОТ: Дістати списки українців, які отримали паспорти РФ, - не проблема

Відео
Укрінформ
В України не буде проблем, аби отримати списки громадян, які отримають російські паспорти.
Про це в ефірі програми "Vox populi" на телеканалі ZIK заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юрій Гримчак.

Ведучий поцікавився, які є в Україні технічні засоби, аби визначати тих громадян, які отримають російський паспорт. У відповідь пан Гримчак зауважив, що в Україні немає таких засобів, але ці дані не є секретними в Росії.

«Список тих людей, які отримали російське громадянство як друге, можна отримати. Річ у тім, що згідно з російським законодавством дозволено мати друге і третє громадянство, але про це обов'язково повідомляти органи влади. Тому я не бачу в цьому проблем, і ми будемо мати повністю всі дані», – резюмував Гримчак.

Як повідомляв Укрінформ, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Україна звернулася до Радбезу ООН через видачу російських паспортів у ОРДЛО. Представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук на засіданні Постійної ради ОБСЄ заявив, що рішення Кремля про спрощений порядок надання російського громадянства українцям на Донбасі має на меті легітимізацію військової присутності Росії та створення правового підґрунтя для відкритого застосування збройних сил РФ проти України.

Читайте також: Видача паспортів РФ в Україні є повтором грузинського сценарію - Цихелашвілі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав українських громадян на окупованих Росією територіях не приймати російські паспорти. МЗС вимагає від РФ припинити “паспортну агресію”.

Втім 29 квітня у Ростовській області відкрився центр видачі російських паспортів жителям окупованих територій Луганської області. Причому документи на отримання паспорта навіть не обов'язково подавати особисто, а можна передати через "уповноваженого".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-