У Ростовській області відкрили центр

У Ростовській області відкрили центр "заочної" видачі паспортів жителям "ЛНР"

Укрінформ
У Новошахтинську Ростовської області відкрили центр видачі російських паспортів жителям окупованих територій Луганської області. Документи на отримання паспорта можна передати через "уповноваженого".

Про це повідомляє Інтерфакс.

За словами представника Головного управління у справах міграції МВС РФ Кирила Алзінова, центр розпочав роботу у тестовому режимі, і на даний момент приймає документи від уповноважених осіб "ЛНР". Центр у Новошахтинську може прийняти до 200 заяв на день.

Алзінов додав, що "в міру зростання звернень" будуть збільшувати кількість пунктів видачі російських паспортів жителям окупованих територій України.

При цьому жителям окупованих територій України навіть не обов'язково виїжджати до Росії, щоб подати документи на отримання російського паспорта. За них це робить "уповноважена особа".

Також видання інформує, що вже завтра має відкритися аналогічний паспортний центр для жителів "ДНР".

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про визначення з гуманітарною метою категорії осіб, які мають право звернутися із заявами про надання громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку".

В документі говориться, що жителі окупованих територій України - Донецької та Луганської областей - мають право отримати російське громадянство за спрощеною процедурою. Зокрема, їм не потрібно отримувати дозвіл на тимчасове проживання і посвідку на проживання.

Німеччина, Франція, Польща, Бельгія, Велика Британія, Італія, Нідерланди та Швеція заявили, що вважають указ Путіна про видачу російських паспортів жителям окупованого Донбасу підривом суверенітету України, порушенням Мінських домовленостей і приводом для глобального занепокоєння.

Читайте також: Першими паспорти РФ отримають бойовики на Донбасі — Тука

Країни ЄС закликали Росію утриматися від подібних дій, що ставлять під загрозу імплементацію Мінських домовленостей і перешкоджають повному відновленню контролю українського уряду над окупованими територіями.

Ілюстрація Сергія Йолкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-