Першими паспорти РФ отримають бойовики на Донбасі — Тука

Першими паспорти РФ отримають бойовики на Донбасі — Тука

Укрінформ
Росія має намір розпочати видачу своїх паспортів спочатку бойовикам незаконних збройних формувань на Донбасі, потім так званим місцевим “чиновникам”, а далі вже цивільному населенню.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Георгій Тука в ефірі телеканалу “Прямий”.

“За тим алгоритмом, який прагне задіяти Російська Федерація, у першу чергу, паспорти мають отримати учасники незаконних збройних формувань першого і другого окремих корпусів, після цього місцеві різного ґатунку чиновники і вже наостанок цивільне населення”, - зазначив він.

Водночас Тука запевнив, що підписання Путіним указу про спрощену процедуру надання російського громадянства українцям, які мешкають в ОРДЛО, не стало несподіваним для МінТОТ. За його словами, відповідні підготовчі кроки відбуваються вже щонайменше півроку.

Як повідомляв Укрінформ, 24 квітня президент РФ Путін затвердив указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про набуття громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку". В документі зазначається, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Читайте також: Росія не зацікавлена в сильній Україні — заступник секретаря РНБО

Міжнародна спільнота засудила дії РФ, назвавши їх посяганням на суверенітет України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-