Бригади ЗСУ повністю забезпечені ліками та аптечками — глава медичної служби

Бригади ЗСУ повністю забезпечені ліками та аптечками — глава медичної служби

Укрінформ
Медичні служби бригад та батальйонів ЗСУ на 100 відсотків забезпечені ліками та аптечками.

Про це під час брифінгу заявив начальник Головного військово-медичного управління - начальник медичної служби ЗСУ Ігор Хоменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вперше за час існування медичної служби ЗСУ в 2018 році було виділено близько 20 млн грн на оснащення медичних служб бригад та батальйонів. Протягом року забезпечення лікарськими засобами передових наших бригад досягло 100%”, - повідомив Хоменко. Він також зазначив, що надлишки ліків, які там утворюються, будуть обліковані і повернуті до військових госпіталів.

Так само, за його словами, військові на 100% забезпечені аптечками. “Нам навіть вдалося створити невеликий запас для наших бригад територіальної оборони та для корпусу резерву”, - повідомив начальник управління.

Як повідомили під час брифінгу, торік для потреб ЗСУ централізовано закуплено медичного обладнання та апаратури на суму 38 млн 538 тис. грн. На децентралізовані закупівлі медичного обладнання та апаратури у 2018 році витрачено 88,7 млн грн. Крім того, для військових частин закуплені аптечки АМЗІ та турнікети на суму 50 млн 178 тис. грн. Міністерством оборони також закуплено та поставлено в медичні підрозділи та військово-медичні заклади: сім санітарних автомобілів типу В; 101 санітарний автомобіль Богдан 2551; 10 броньованих медичних машин МТ-ЛБ-С.

Читайте також: Наєв - місії ОБСЄ: На Донбасі окупанти півтисячі разів порушували "тишу"

Хоменко під час виступу також нагадав, що наприкінці жовтня 2018 року була затверджена Воєнно-медична доктрина України. “Це вперше за весь час незалежності держави був прийняти консолідуючий документ, в якому визначені подальші наші напрямки розвитку, а також інших медичних служб сил оборони та спільні дії з МОЗ для створення єдиного медичного простору”, - зазначив начальник медичної служби, додавши, що наразі вдалося сформувати єдину медичну систему на основі спроможностей, яка відповідає стандартам НАТО.

“Вона включає чотири рівні надання медичної допомоги, що відповідають чотирьом натовським ролам. Нам вдалося реформувати медичні служби бригад, медичні служби батальйонів. Там залишені тільки ті фахівці, які надають допомогу на першому рівні. Що стосується другого рівня надання допомоги, то це наші передові хірургічні групи і наші мобільні госпіталі. Третій рівень — це наші госпіталі в Харкові та Дніпрі, і четвертий рівень - це наші військово-медичні клінічні центри”, - розповів Хоменко. Віін відзначив, що Україна наразі не досягла повної відповідності стандартам Альянсу, адже має обмежені фінансові можливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-