На морі, суші та в повітрі: військові остаточно узгодили план Sea Breeze-2019

На морі, суші та в повітрі: військові остаточно узгодили план Sea Breeze-2019

Фото
Укрінформ
В Одесі відбулась заключна конференція з планування міжнародних навчань Sea Breeze-2019, які відбудуться на початку липня 2019 року за участі 17 держав-членів НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"За попередніми домовленостями, в цьогорічному навчанні візьмуть участь 17 держав-членів НАТО. Навчання традиційно будуть передбачати виконання завдань за стандартами НАТО на морі, на суші, в повітрі і під водою. Крім того, заплановані артилерійські стрільби і низка вправ, суть яких не розголошується, бо залишається актуальним режим "вільної гри", в якому раптові завдання надходитимуть від багатонаціонального штабу навчань", - йдеться в повідомленні.

Фото: mil.gov.ua

Як зазначається, протягом чотирьох днів учасники узгоджували план проведення навчань та маневрів, формат участі країн-учасниць, рекогносцировку місць проведення, склад та чисельність багатонаціонального штабу, до складу якого входитимуть представники кожної країни-учасниці.

Фото: mil.gov.ua

Командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко подякував учасникам конференції за роботу та висловив сподівання, що цьогорічні міжнародні навчання традиційно пройдуть на високому рівні.

Фото: mil.gov.ua

Як повідомляв Укрінформ, Sea Breeze-2019 відбудуться у північно-західній частині Чорного моря, в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. Військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами виконуватимуть завдання за стандартами НАТО на морі, суходолі, у повітрі та під водою.

Читайте також: Кораблі НАТО в Чорному морі є ознакою стабільності Одеського регіону – ОДА

Навчання Сі Бриз (Sea Breeze exercise) — багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України з 1997 року відповідно до "Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин" між міністерствами оборони США та України. Метою навчань є покращення співпраці і координації між країнами чорноморського регіону, окрім РФ, відпрацювання маневрів у морі і на суходолі. За домовленістю, Україна надає військову і цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово, надають допомогу в техніці та обладнанні. Участь в навчаннях можуть брати не лише країни-члени НАТО, а й інші позаблокові країни.

Перше фото: U.S. Marine Corps/Staff Sgt. Marcin Platek

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-