Кораблі НАТО в Чорному морі є ознакою стабільності Одеського регіону – ОДА

Кораблі НАТО в Чорному морі є ознакою стабільності Одеського регіону – ОДА

Фото
Укрінформ
Присутність кораблів НАТО в Чорному морі та проведення спільних навчань – ознака стабільності й безпеки в регіоні, наголошує заступник голови Одеської ОДА Світлана Шаталова.

Як повідомляє прес-служба Одеської ОДА, про це Світлана Шаталова заявила на зустрічі з командирами фрегата Королівських військово-морських сил Канади Toronto та фрегата ВМС Іспанії F81 Santa Maria, а також послами двох країн і головою Представництва НАТО в Україні.

Кораблі 2-ї Постійної військово-морської групи НАТО SNMG2 перебувають з дружнім візитом в Одеському порту,

“Для України стратегічне партнерство з НАТО є невід’ємною складовою інтеграційного курсу. Сама присутність кораблів у Чорному морі та проведення спільних навчань – ознака стабільності й безпеки в Одеському регіоні”, - наголосила під час зустрічі Шаталова.

Заступник голови ОДА зазначила, що "фрегати групи НАТО SNMG2 візьмуть участь у міні-навчаннях типу PASSEX разом із кораблями ВМС ЗСУ, що є важливою складовою взаємодії з Північноатлантичним альянсом.

“Спільні навчання наближають нас до високих стандартів НАТО", - констатувала Шаталова.

Вона також наголосила, що вважає принципово важливим повернення на батьківщину військовополонених українських моряків.

Читайте також: США вітають кораблі НАТО у Чорному морі

Своєю чергою голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков підтвердив, що альянс продовжить здійснювати тиск на Росію з вимогою негайного звільнення полонених моряків.

“Присутність цих кораблів є потужним сигналом нашої солідарності з Україною. НАТО, як відомо, зміцнює у відповідь на агресивні дії Росії свою присутність у Чорному морі в межах загального посилення своїх сил стримування й оборони. Це можна побачити на морі, над ним і на землі. Зрештою, практична допомога з боку НАТО Україні дуже різноманітна, і частина здійснюється безпосередньо в Одеському регіоні, - сказав Вінніков.

У зв'язку з цим в ОДА нагадали, що в липні 2018 року в облдержадміністрації відбулася зустріч із командуванням військово-морських груп НАТО. Тоді сторони підбили підсумки багатонаціональних навчань Sea Breeze 2018 і підтвердили наміри щодо підвищення рівня взаємосумісності та співпраці.

Читайте також: Кораблі НАТО постійно заходитимуть у порти України - Полторак

Як повідомлялося, фрегати Toronto та Santa Maria ввійшли у Чорноморський регіон у складі загону кораблів під командуванням флагмана — фрегата військово-морських сил Нідерландів F805 Eversten, а також турецького фрегата F493 Gelіboglu, які зараз перебувають в інших портах країн Причорномор’я.

Перший заступник командувача ВМС ЗСУ віце-адмірал Андрій Тарасов провів 1 квітня протокольну зустріч з командирами іспанського та кандського фрегатів - капітаном 2-го рангу Франциско Ксав’єром Руїсом і капітаном 2-го рангу Мартіном Флюетом.

Фото oda.odessa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-