Кораблі НАТО постійно заходитимуть у порти України - Полторак

Кораблі НАТО постійно заходитимуть у порти України - Полторак

Укрінформ
Кораблі ВМС країн Альянсу на постійній основі будуть заходити до портів України, і ці заходи з одного боку будуть сигналом підтримки України, а з іншого дозволять проводити спільні навчання.
Про це сьогодні, 3 квітня, під час спілкування з журналістами в Одесі заявив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє прес-служба Міноборони.

“Під час минулої зустрічі в штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, в форматі «Україна та Міністри оборони країн НАТО» була досягнута домовленість, що ВМС наших партнерів з країн Альянсу на постійній основі будуть заходити в порти України. І ці заходи будуть як сигналом підтримки України, так і з метою проведення сумісних навчань, сумісної підготовки та досягнення сумісних показників у ході проведення навчань”, – наголосив міністр.

Читайте також: У найближчі дні на Одещині випробують дві ракетні системи

Також Полторак взяв участь в урочистому прийомі на борту кораблів ВМС НАТО: фрегатів Королівських ВМС Канади «Торонто» та ВМС Іспаніі «Санта Марія», які нині стоять в Одесі. “Перебування кораблів ВМС НАТО в Одесі демонструє реальну допомогу Альянсу нашій країні в забезпеченні безпеки судноплавства в Чорноморсько-Азовському регіоні і це зараз дуже важливо для нас”, – заявив Полторак.

Також він підкреслив, що у той час, коли ситуація в Чорному та Азовському морях є надзвичайно небезпечною, такий захід є сигналом підтримки України, є сигналом підтримки ВМС ЗС України в процесі їх реформування. “Це дуже важливий крок з боку наших партнерів щодо організації взаємодії: для того, щоб досягнути критеріїв Альянсу”, - підкреслив Полторак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-