Канада хоче розширити тренування українських військових

Канада хоче розширити тренування українських військових

Укрінформ
Збройні сили Канади прагнуть розширити свої тренування на вищі ешелони командування Збройних сил України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив головний сержант канадської військової тренувальної місії в Україні UNIFIER Вінсент Ганон.

"Шість ротацій тому ми почали із групового навчання, а наразі намагаємося досягти більш інституційного й тривалого ефекту, для чого мусимо рухатися вгору шкалою вартості. Таким чином, залучення більш високопоставлених командирів ЗСУ буде наступним кроком", - сказав Ганон.

Читайте також: Канадські військові переймають український бойовий досвід

Він додав, що українці завжди радо зустрічають канадських інструкторів, куди б вони не приїздили. "Ми відкрито пересувалися по країні у військовій формі і всюди нас приймали дуже позитивно: чи йдеться про Західну Україну, чи про Київ, чи про інші регіони. Прийом усюди був дуже позитивним", - зазначив канадський військовий.

Як повідомлялося, у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять заняття із українськими військовими та представниками силових відомств. За чотири роки через канадське навчання пройшло більше 10 тисяч українських воїнів. Паралельно із UNIFIER, Канада також вже надає консультації Україні у питанні реформування Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-