На Донбасі формують «казачі» частини у складі 1 та 2 АК ЗС Росії — розвідка

На Донбасі формують «казачі» частини у складі 1 та 2 АК ЗС Росії — розвідка

Укрінформ
На окупованих частинах Донецької та Луганської областей триває формування та доукомплектування особовим складом окремих так званих казачих частин у складі 1 та 2 АК ЗС РФ під управлінням так званого Всевеликого війська Донського.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

“...Для забезпечення силового реагування на масові порушення громадського порядку та придушення акцій протесту прискорено проведення заходів щодо формування та доукомплектування особовим складом окремих так званих казачих частин у складі 1 та 2 АК ЗС РФ. При цьому комплектування зазначених структур здійснюється переважно за рахунок раніше навченого мобілізаційного резерву та осіб, які обмежено придатні до військової служби, внаслідок отриманих поранень та контузій під час бойових дій у складі російських окупаційних військ”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти з початку доби двічі обстріляли позиції ЗСУ, втрат немає

Як зазначається, загальна координація діяльності зазначених «казачих формувань» здійснюється під управлінням «Всевеликого війська Донського» (з Ростова-на-Дону, РФ). Крім того, на керівні посади у новостворених частинах призначаються кадрові офіцери ЗС РФ, повідомили в прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-