Місія ОБСЄ зафіксувала 200 вибухів на Донеччині

Місія ОБСЄ зафіксувала 200 вибухів на Донеччині

Укрінформ
СММ ОБСЄ спостерігала минулої доби збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донеччині, зафіксувавши, серед іншого, близько 200 вибухів.

Про це повідомляється в опублікованому 2 квітня звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на 1 квітня 2019 року. 

“У Донецькій області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, близько 200 вибухів, якщо порівнювати з попередньою добою (приблизно 75 вибухів)", - йдеться у звіті.

Читайте також: Двоє бійців ЗСУ загинули на фронті внаслідок влучення міни у бліндаж

Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на південний схід від н. п. Чермалик (підконтрольний урядові, 31 км на північний схід від Маріуполя).

Натомість у Луганській області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, тимчасом зафіксувавши більше вибухів (близько 25), якщо порівнювати з попередньою добою (9 вибухів).

Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано на ділянці розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Читайте також: Мандат місії ОБСЄ в Україні продовжили ще на рік

Команда СММ минулої доби зафіксувала свіжі пошкодження житлових будинків і будівлі школи в Золотому-2 (Карбоніті) і Золотому-5 (Михайлівці). Спостерігачі також зафіксували свіжі вирви біля Калинового-Борщуватого та Новотроїцького.

Крім того, Місія зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення сил і засобів у районі Золотого та поблизу ділянки розведення в районі Станиці Луганської.

"СММ вперше зафіксувала снаряд, що не вибухнув, неподалік від Новобахмутівки, невибухлі боєприпаси та протитанкові міни в районі Мар’їнки, а також саморобний вибуховий пристрій поблизу Оленівки та попереджувальні знаки про мінну небезпеку біля Кремінця і Верхньоторецького", - повідомляється у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-