Україна планує відкрити КПВВ

Україна планує відкрити КПВВ "Золоте" у неділю

Укрінформ
Україна планує у неділю, 24 березня, відкрити зі своєї сторони КПВВ "Золоте".

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у п’ятницю під час засідання неформальної депутатської групи "Мінська платформа", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україною визначена дата відкриття КПВВ "Золоте". Ми плануємо, що КПВВ "Золоте" відкриємо у неділю вранці. Українська сторона сьогодні надіслала відповідну інформацію до наших партнерів по Норманському формату – як заяви, так і офіційну ноту МЗС України, так і поінформували головуючого в ОБСЄ – міністра закордонних справ Словаччини Мирослава Ларчака", - зазначила Геращенко.

Водночас вона висловила сподівання, що Російська Федерація як учасник Норманського формату і Мінських груп негайно дасть "дозвіл і відмашку своїм маріонеткам, щоб КПВВ запрацювало".

Зі свого боку представник України у ТКГ Євген Марчук зазначив, що 24 березня українська сторона вже втретє буде готова відкрити КПВВ "Золоте" у повному обсязі.

"У неділю, 24 числа, Україна вийде і ще раз продемонструє повноформатну готовність - технічну, військову безпеку, медичну, тобто, усе, що необхідно у тому числі і для транспорту, а не тільки для пішоходів", - додав Марчук.

Читайте також: На окупованому Донбасі "гуляє" фейк про закриття КПВВ у день виборів

Як повідомляв Укрінформ, відкриття КПВВ "Золоте" відбулося 31 березня 2016 року. Проте значна кількість громадян, які слідували на тимчасово окуповану територію України, були затримані проросійськими бойовиками, а рух через дорожний коридор був повністю заблокований окупантами. У подальшому протягом 2017 та 2018 років українська влада неодноразово намагалась на всіх світових рівнях через міжнародні спостережні місії поновити питання відкриття «Золотого», але окупаційна адміністрація РФ з незрозумілих причин продовжує блокувати початок роботи єдиного автомобільного гуманітарного дорожного коридору на Луганщині.

Відкриття автомобільного КПВВ "Золоте" значно б розвантажило пропускний пункт "Станиця Луганська", де щоденно лінію розмежування перетинає понад 11 тисяч громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-