Окупанти кинуть цивільних рити фальшиві окопи на Донбасі — розвідка

Окупанти кинуть цивільних рити фальшиві окопи на Донбасі — розвідка

Укрінформ
Залякуючи начебто “наступом ЗСУ” російське окупаційне командування планує залучити в рамках мобілізаційних заходів велику кількість місцевих жителів так званих “ДНР/ЛНР” до виконання робіт на передових позиціях російсько-окупаційних військ.

Про це під час брифінгу заявив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони, повідомляє Укрінформ.

“Російське окупаційне командування розширює масштаби залучення цивільного населення окупованої території у Донецькій та Луганський областях щодо участі у заходах з підтримки російських окупаційних військ. Зокрема, під приводом нібито загрози наступу ЗС України в рамках мобілізаційних заходів окупанти передбачають задіяти велику кількість місцевих жителів до виконання інженерних робіт на передових позиціях з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у тому числі для риття траншей, окопів та обладнання хибних вогневих позицій”, - повідомив Гуцуляк.

Читайте також: Росія знову зриває засідання у Мінську — Геращенко

Він також додав, що за повідомленням ГУР Міноборони України, російським окупаційним командуванням військовослужбовцям передових підрозділів, у тому числі інженерних, чергове місячне грошове забезпечення за січень-лютий 2019 року виплачено без надбавки за виконання бойових завдань і такі виплати не заплановані протягом першого півріччя цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-