Українські військові на Донбасі прикриті надійним ракетним щитом - штаб

Українські військові на Донбасі прикриті надійним ракетним щитом - штаб

Укрінформ
Збройні сили України дотримуються Мінських домовленостей та тримають тактичні ракетні комплекси "Точка У" на великій відстані від лінії зіткнення, проте у разі необхідності готові оперативно розгорнутися у бойовий порядок та виконати пуск ракет по цілях.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

“Відповідно до Мінських домовленостей, яких Україна послідовно дотримується, таке озброєння, як тактичні ракетні комплекси "Точка У", знаходяться у районах відведення на великій відстані від лінії зіткнення... Втім, проведені нещодавно тренування в одному з ракетних підрозділів, що входить до складу Об'єднаних сил, довели, що для українських ракетників немає нічого неможливого: вони здатні швидко вийти у завданий район, розгорнутися у бойовий порядок та виконати пуск ракет по цілях”, - йдеться в повідомлення.

Як зазначається, на сьогодні йдеться про умовні цілі, але “в разі необхідності ракети летітимуть у реальні цілі, адже Об'єднані сили прикриті надійним ракетним щитом”.

Як відомо, робота над створенням тактичного ракетного комплексу “Точка” розпочалася в СРСР у 1968 році. У 1973 році стартувало його серійне виробництво, а на озброєння комплекс прийняли лише у 1976 році. Він був оснащений ракетами, які могли нести два види бойових частин: осколково-фугасну та ядерну. Дальність польоту нової ракети становила 70 км, а вірогідність відхилення від заданої цілі – 250 метрів.

Читайте також: Донбас: окупанти гатять із мінометів та ПТРК, один боєць загинув

З 1984 до 1988 тривала модернізація комплексу «Точка», під час якої були покращені її основні характеристики: дальність враження цілей збільшилось до 120 км, вірогідність відхилення ракети від цілі зменшилась до 100 метрів. Модернізована “Точка-У” отримала більш досконалу систему навігації та наведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-