Наєв сказав, від чого залежатиме доля України у разі повномасштабної агресії РФ

Наєв сказав, від чого залежатиме доля України у разі повномасштабної агресії РФ

Укрінформ
У разі повномасштабної російської агресії успіх України залежатиме не тільки від стійкості солдатів, але і від консолідації українського народу і послідовності міжнародних партнерів.

Про це в інтерв'ю «Фактам» заявив командувач Об'єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв, відповідаючи на питання про готовність української армії відбити повномасштабне вторгнення РФ.

«Українська армія зразка 2019 року - це не ті малозабезпечені та неукомплектовані бригади і батальйони, які зустріли відкриту агресію п'ять років тому. ВСУ за ці роки зміцнилися чисельно, а головне - якісно: знайшли досвід, отримали новітні зразки озброєння і змінили тактику дій», - заявив Наєв.

При цьому, зазначив він, слід бути об'єктивними: за чисельністю і озброєністю, враховуючи спектр озброєння і військової техніки, які знаходяться по той бік кордону, перевага на боці армії РФ.

«Тому в разі можливої повномасштабної агресії наш успіх буде залежати не тільки від стійкості солдатів і офіцерів, а й від консолідації українського народу, послідовності наших союзників і міжнародних партнерів, адже з такою загрозою реально можна впоратися тільки спільно», - вважає командувач.

Він додав, що на даному етапі Об'єднані сили не раз демонстрували здатність не тільки відбивати удари 1-го і 2-го армійських корпусів, сформованих російським військовим керівництвом, але і наносити адекватні відповіді. «Лінію зіткнення на Донбасі ми контролюємо надійно», - підкреслив Наєв.

Читайте також: Ми повинні повернути не лише землі, але й громадян - Наєв

Він також зазначив, що ВСУ за п'ять років значно змінилися. Зокрема, за минулий рік надійшло багато нового озброєння і техніки, сто відсотків особового складу забезпечено зручним і функціональним обмундируванням для всіх сезонів року, істотно поліпшилося харчування.

Все це позитивно впливає на морально-психологічний стан солдата, а значить, на його готовність виконувати поставлені завдання, підкреслив командувач ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-