Ми повинні повернути не лише землі, але й громадян - Наєв

Ми повинні повернути не лише землі, але й громадян - Наєв

Укрінформ
Одне із завдань Об'єднаних сил - це перешкоджання мовленню російських теле- і радіоканалів.

Про це в інтерв'ю "Фактам" заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, відповідаючи на питання про ставлення жителів окупованих територій "ДНР/ЛНР" до українських військових.

«Щодо підтримки з боку місцевого населення, скажу так: там проживає велика кількість справжніх патріотів України, багато хто допомагає нам. Але, звичайно, вистачає і таких, хто ставиться до армії з настороженістю. В основному це ті, хто перебуває під психологічним впливом найпотужнішої російської пропаганди. Саме тому одне з наших важливих завдань - донесення до людей об'єктивної та правдивої інформації, в тому числі й поширення україномовного контенту у регіоні, і перешкоджання мовленню російських теле- і радіоканалів», - підкреслив Наєв.

Для цього, за словами командувача, є спеціальні технічні засоби, передані у підпорядкування ОС і розташовані на відповідних висотах. «З їх допомогою здійснюємо глушення сигналу», - розповів Наєв.

Він також підкреслив, що мета операції ОС - звільнення всіх територій аж до державного кордону. Але крім цього завдання, на думку командувача, є завдання набагато глибше і серйозне: «Ми повинні повернути не лише землі, а й громадян, зробити так, щоб більше ніхто не повірив фейкам російських пропагандистських ЗМІ, популістам і брехунам країни-агресора. Це велика, копітка, тривала і нелегка робота. І цей процес уже запущено», - запевнив Наєв.

Читайте також: Наєв запевняє, що військових не агітують за жодного з кандидатів

За його словами, велике значення має і надання гуманітарної допомоги тим, хто проживає в населених пунктах уздовж лінії зіткнення. Йдеться про ремонт житла, сприяння проведенню культурних заходів, особливо для дітей, реалізації програми «Допомога Схід». Важлива ділянка роботи - розмінування територій, підкреслив командувач ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-