Двоє українців померли в чергах, прямуючи з ОРДЛО до лінії розмежування

Двоє українців померли в чергах, прямуючи з ОРДЛО до лінії розмежування

Укрінформ
Двоє громадян України, які прямували з окупованої частини Донбасу, померли, так і не потрапивши на підпорядковану уряду України територію.

Відповідальність за смерті лежить на представниках збройних формувань РФ, які продовжують практику створення довгих черг для мирних мешканців під час перетину лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“Українська сторона СЦКК повідомляє про те, що сьогодні, 15 березня 2019 року, о 10:35 на КПВВ «Новотроїцьке» водій таксі повідомив, що під час руху автомобіля від блокпосту “Березове-2” 64-річний громадянин К. відчув слабкість та втратив свідомість. На вказане повідомлення старший наряду КПВВ “Новотроїцьке” викликав машину швидкої допомоги, яка прибула вже о 10:45. Проте, на жаль, по приїзду швидкої було констатовано факт смерті громадянина. Попередній діагноз – інфаркт”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, померлий лінію розмежування не перетинав. Об 11:20 його родичі забрали тіло на тимчасово окуповану територію.

Крім того, інший громадянин України П. об 11:40 втратив свідомість під час проходження на вхід з тимчасово окупованої території КПВВ “Майорське”. Попри реанімаційні заходи лікарів швидкої допомоги, о 12:15 було констатовано смерть. Померлий лінію розмежування не перетинав. Родичі померлого планують перевезти тіло на тимчасово окуповану територію.

Читайте також: Кремль готує в Донецьку криваву провокацію у день виборів — ІС

Як заявляють представники української сторони СЦКК, вказані випадки сталися внаслідок того, що представники збройних формувань Російської Федерації продовжують практику створення довгих черг для мирних мешканців під час перетину лінії розмежування, що практично унеможливлює надання вчасної та кваліфікованої медичної допомоги найбільш незахищеним верствам населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-