МЗС направило місії ОБСЄ ноту щодо порушення окупантами

МЗС направило місії ОБСЄ ноту щодо порушення окупантами "тиші"

Укрінформ
Міністерство закордонних справ направило СММ ОБСЄ ноту, в якій навело факти порушення збройними формуваннями Росії режиму припинення вогню і попросило дати їм оцінку.

Про це заявила на брифінгу в середу, 13 березня, речниця МЗС Катерина Зеленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"9 березня Міністерство закордонних справ направило Спеціальній моніторинговій місії в Україну ноту, в якій було зафіксовано всі випадки порушення режиму припинення вогню, про який було домовлено Тристоронньою контактною групою на період з 29 грудня 2018 року до 7 березня 2019 року", - сказала Зеленко.

Вона поінформувала, що українською стороною було зафіксовано 561 випадок порушення режиму припинення вогню, при цьому 251 раз застосовувалися заборонені Мінськими домовленостями озброєння.

Читайте також: Окупанти зривають "тишу" на Донбасі, поранені двоє бійців ЗСУ

Зеленко також акцентувала на тому, що збройні формування Росії на постійній основі здійснювали провокації та обстріли, внаслідок чого за період з 29 грудня до 7 березня загинуло 12 військовослужбовців і 105 зазнали поранень. Окрім того, МЗС висловило занепокоєння, що збройні формування Росії здійснювали обстріли не тільки позицій Збройних сил України, а й об’єктів цивільної інфраструктури.

"Цією нотою Міністерство закордонних справ звернулося до СММ ОБСЄ з наполегливим проханням перевірити всі факти, які підтверджені фотодоказами, а також дати їм належну оцінку і довести цю інформацію до держав-учасниць Нормандського формату та країн-членів ОБСЄ", - зазначила речниця МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-