Окупанти мінують лінію розмежування на Донбасі - розвідка

Окупанти мінують лінію розмежування на Донбасі - розвідка

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська мінують території вздовж лінії розмежування, аби не допустити переходу свого особового складу та жителів окупованих територій на бік Об'єднаних сил.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ вживає превентивні заходи з недопущення самовільного залишення передових позицій підлеглими військовослужбовцями. Зокрема, у терміновому порядку здійснюється мінування території вздовж лінії зіткнення на ділянках, якими може скористатися особовий склад та місцеві жителі для переходу на бік підрозділів Об’єднаних сил", - зазначив Гуцуляк.

Водночас, за його словами, окупантами нарощується система мінно-вибухових загороджень та сигнальних полів у тилу власних передових позицій. При цьому, для встановлення мінно-вибухових загороджень російсько-окупаційними військами застосовуються протипіхотні міни осколково-загороджувальної дії типу ОЗМ-72.

Читайте також: Росія випробовує на Донбасі високоточні артилерійські боєприпаси — розвідка

У такий спосіб російське окупаційне командування намагається запобігти зростанню дезертирства серед військовослужбовців 1 та 2 АК ЗС РФ, масштаби якого суттєво збільшились з початку березня поточного року, повідомив Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-