Порошенко: Кремль готується до військового удару по Україні

Порошенко: Кремль готується до військового удару по Україні

Укрінформ
Росія вздовж кордону з Україною накопичила угруповання загальною чисельністю понад 87 тисяч військових.

Таку цифру Президент України Петро Порошенко навів у своїй промові до Генеральної асамблеї ООН у рамках спеціальних дебатів “Про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України”.

Водночас “загальна чисельність незаконних збройних формувань зараз складає близько 35 тисяч бойовиків, а також 2 100 військовослужбовців з російських регулярних збройних сил”, - повідомив він.

За словами Президента, “військові експерти однозначно визначать, що озброєне угрупування на російському кордоні з Україною є наступальною ударною групою. Це не має нічого спільного з обороною. Вони призначені для військового удару. До цього готується Кремль”, - заявив Порошенко. Також він підкреслив, що “подальша ескалація до рівня повномасштабної війни не є такою вже нереальною перспективою”.

Читайте також: Росія пригнала на Донбас більше танків, ніж має Німеччина чи Франція - Порошенко

Звертаючись до Генасамблеї ООН, Порошенко наголосив: “Ось чому ми повинні забезпечити всебічний моніторинг у реальному часі ситуації вздовж російського кордону з Україною. Знаючи агресора, як його знаю я, хотів би запевнити вас, що найбільше він боїться прозорості, публічної уваги і обізнаності світу з його планами”.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, у п’яту річницю початку російської агресії проти України, в ООН пройшли спеціальні дебати «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України», де йшлося про ситуацію на Донбасі та у Криму. Президент Петро Порошенко, який перебуває з візитом у США, взяв участь у засіданні Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-