Окупанти п'ять разів застосували

Окупанти п'ять разів застосували "заборонену" зброю, поранений боєць

Укрінформ
Російські окупаційні війська з початку доби здійснили 6 обстрілів позицій Об'єднаних сил, і майже всі — із забороненої Мінськими угодами зброї.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

"Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, противник обстріляв позиції наших військ шість разів. При цьому зареєстровано п'ять випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими домовленостями", - зазначається у вечірньому зведенні.

Зокрема, уточнили у прес-центрі, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли позиції захисників Лебединського з мінометів калібру 120 та 82 мм, з мінометів калібру 120 мм та озброєння бойової машини піхоти БМП-1 відкривали вогонь біля селища Піски. Українських воїнів поблизу Водяного бойовики обстріляли з мінометів калібру 82 мм, а вдруге — з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Наші позиції під Павлополем потрапили під вогонь великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв позиції українських захисників поблизу Катеринівки з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів.

Читайте також: Нейтралітет України в 2014 році не врятував її від агресії РФ - Порошенко

Як зазначається, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил дістав поранення.

"Підрозділи, що обороняються, у відповідь придушували ворожий вогонь шляхом застосування чергових вогневих засобів. Втрати противника уточнюються", - зазначають у штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-