Нейтралітет України в 2014 році не врятував її від агресії РФ - Порошенко

Нейтралітет України в 2014 році не врятував її від агресії РФ - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у Мюнхені нагадав, що 2014 року Україна не була членом НАТО й мала позаблоковий статус, але це не врятувало від російської агресії.

Про це він заявив під час виступу на дискусійній панелі «Безпека у Східній Європі» у рамках Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам кажуть, не дражніть Росію, не розлючуйте, не ставайте членами НАТО. Я хочу всім нагадати: 2014 року не була членом НАТО і не мала програми майбутнього вступу до НАТО, була нейтральною країною. Це нас не оборонило від російської агресії", - підкреслив Порошенко.

Він також наголосив, що Україна нині є східним флангом НАТО і Європи, український народ є членом спільної європейської родини й прагне стати членом ЄС.

Читайте також: На Донбасі загинули 2945 українських воїнів, 948 із них - після підписання "Мінська"

Як повідомлося, Президент України Петро Порошенко 15-16 лютого перебуває з робочим візитом у Німеччині та бере участь ювілейній 55-й Мюнхенській безпековій конференції.

7 лютого Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований Президентом. За відповідне рішення проголосували 334 народних депутата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-