ОБСЄ зафіксувала на Донеччині понад 400 вибухів за добу

ОБСЄ зафіксувала на Донеччині понад 400 вибухів за добу

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ констатувала минулої доби різке збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, зафіксувавши, серед іншого, приблизно 430 вибухів.

Про це повідомляється у вівторок в оперативному добовому звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на вечір 11 лютого.

"У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, приблизно 430 вибухів, якщо порівнювати з попередньою добою (орієнтовно 30 вибухів)", - йдеться у повідомленні.

Більшість порушень режиму припинення вогню, зокрема близько 60% від загальної кількості вибухів, зафіксовано в секторі від східно‑південного сходу до заходу від н. п. Світлодарськ (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька), а також у районах на південний захід і захід від н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька).

Читайте також: Окупанти обстріляли Широкине із 120-мм мінометів

У Луганській області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши при цьому менше вибухів (5), якщо порівнювати з попередньою добою (орієнтовно 15 вибухів). Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на південний схід від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська).

Спостерігачі ОБСЄ також зафіксували пошкодження внаслідок вогню з легкого озброєння на будівлі школи в Золотому‑5 (Михайлівці) та житлових будинках у Первомайську, а також свіжі вирви від розриву снарядів у Слов'яносербську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-