РосЗМІ поширюють фейки про обстріли Золотого-5 - штаб ООС

РосЗМІ поширюють фейки про обстріли Золотого-5 - штаб ООС

Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують вдаватися до практики підступних обстрілів населених пунктів на тимчасово окупованій території України, намагаючись звинуватити в цьому підрозділи Об’єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

"31 січня та 1 лютого поточного року на інформаційних ресурсах російсько-окупаційних військ було поширено інформацію про нібито зафіксовані порушення режиму припинення вогню з боку підрозділів ЗС України на напрямку Золоте-4 – Золоте-5. У згаданих фейкових повідомленнях українські підрозділи звинувачуються в обстрілах зі стрілецької зброї, РПГ та іншими вогневими засобами місцевих дитячого садка, школи та житлових будинків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при детальному вивченні відстані, профілю висот місцевості, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, напрямку, з якого вівся обстріл, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об’єднаних сил та збройних формувань Російської Федерації, стає зрозумілою "непричетність підрозділів Об’єднаних сил до обстрілу дитячої установи та житлових будинків мирних мешканців Золотого-5, про які намагаються запевнити своїх читачів так звані ЗМІ російської-окупаційної влади".

Читайте також: Окупанти зігнали військових і техніку для зйомок фейкових новин - ГУР

Прес-центр наголошує на цілеспрямованих діях окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню під час перемир'я та свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-