Британці навчають українських морпіхів за програмою ORBITAL

Британці навчають українських морпіхів за програмою ORBITAL

Фото
Укрінформ
Морські піхотинці ЗСУ під керівництвом британських інструкторів в рамках навчально-тренувальної місії операції "ORBITAL" розпочали підготовку до ведення бойових дій за стандартами держав-членів НАТО.

Навчання відбуватимуться за чотирма напрямками: курс підготовки молодшого сержантського складу, курс розвідки, курс контрснайперської боротьби та курс ведення бойових дій у нічний час, повідомляє прес-служба Міноборони.

"На одному з військових полігонів, що на Одещині, розпочалися чергові курси за програмою навчально-тренувальної місії Великої Британії "ORBITAL". Основна мета цих курсів — підготовка українських військових до ведення бойових дій за різних умов та приведення наших підрозділів у відповідність до стандартів держав-членів НАТО", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, британські інструктори передаватимуть свій досвід морським піхотинцям для виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних Сил. Під час занять українські морські піхотинці вивчатимуть тактику ведення бойових дій в різних умовах, вдосконалюватимуть особисті навички та тренуватимуться діяти малими підрозділами.

Британські інструктори навчають українських піхотинців за програмою ORBITAL / Фото: http://www.mil.gov.ua

За словами командира групи британських інструкторів капітана Кортні Різа, якого цитує прес-служба, кожного разу навчальна програма вдосконалюється і українська сторона вирішує, які навички є найбільш актуальними для неї. "Усі курси постійно переглядаються та покращуються... Перед початком роботи відбувається зустріч з командуванням, під час якої визначаємо, що саме бажано викладати під час курсу. Тому ми діємо у відповідності до запиту представників Збройних сил України", - повідомив Рівз.

Читайте також: В Україні стартували навчання морських піхотинців та резервістів

Він також відзначив, що британські військові у свою чергу використовують досвід, який мають українські військові, і який вони потенційно можуть використати у майбутньому, повідомляють в Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-