У ВМС завершився другий етап підготовки екіпажів для катерів Island

У ВМС завершився другий етап підготовки екіпажів для катерів Island

Укрінформ
У Військово-морських силах України завершився другий етап підготовки екіпажів катерів типу «Island».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

“Метою заходу є підготовка особового складу до прийому та експлуатації нових бойових одиниць національного флоту. За період навчання майбутні екіпажі патрульних катерів проходили комплексну підготовку з практичним відпрацюванням дій на новітніх тренажерах Навчального центру ВМС Збройних сил України”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, військовослужбовці отримали важливий досвід у керуванні кораблем та у веденні бойових дій як у складі тактичної групи, так і одиночного корабля. Також важливим етапом фахової підготовки екіпажів були тренування у боротьбі за живучість корабля при різних видах бойових та аварійних пошкоджень.

Військові успішно склали комплексний іспит з фахової підготовки та отримали відповідні сертифікати, повідомляють в Міноборони.

Як повідомлялося, США у вересні 2018 року передали Україні перші два патрульні катери класу Island. Очікується, катери прибудуть до України орієнтовно у вересні 2019 року.

Читайте також: Не лише Javelin та Island: Чалий розповів про "прагматичну взаємодію" зі США

Патрульні катери класу Island ("острів" – катери названі іменами американських островів) були збудовані для Берегової охорони США. За даними з відкритих джерел, їх вважають дуже вдалими за їхніми мореплавними якостями, вони мають передове навігаційне і електронне обладнання, що дає можливість використовувати їх для найрізноманітніших функцій берегової охорони. Всього в 1985-1992 роках таких катерів збудували 49, 37 із них – залишаються на службі в Береговій охороні США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-