Для навчань українських вояків збудували 20 смуг перешкод за стандартами НАТО

Для навчань українських вояків збудували 20 смуг перешкод за стандартами НАТО

Укрінформ
Протягом 2018 року навчальну матеріально-технічну базу для українських вояків поповнили 20 смугами перешкод, збудованими за стандартами НАТО, 25-ма динамічними тренажерами тощо.

Про це під час брифінгу про підсумки підготовки військ у 2018 році заявив заступник начальника головного управління підготовки ЗСУ Ігор Подолян, повідомив кореспондент Укрінформу.

“Триває розвиток та вдосконалення навчальної матеріально-технічної бази підготовки військ на основі північноатлантичних стандартів. Минулого 2018 року підвищено укомплектованість тренажерними системами навчальних центрів, центрів підготовки підрозділів та військових вишів, закуплено та поставлено 25 динамічних тренажерів, близько трьох тисяч елементів полігонного обладнання, побудовано п’ять нових навчальних корпусів, обладнано понад сто багатофункціональних та двадцять шість спеціалізованих класів”, - повідомив Подолян.

За його словами, наразі створена система контролю за перебігом підготовки військ. Вона дозволяє в режимі реального часу відстежувати дотримання заходів безпеки у навчальних центрах, центрах підготовки підрозділів, та на загальновійськових полігонах.

Як повідомили в Генштабі, навчальні центри у 2018 році укомплектували сучасними тренажерними системами. Зокрема, імітаційним моделюванням JСАТS, системами імітації бойових дій типу МAILS, LASERTAG, а також системами імітаційного моделювання бойового середовища VBS-3.

“Закуплено та встановлено сім комплектів імітаційного моделювання бойових дій, чотири комплекти LASERTAG та три комплекти страйкбольного обладнання”, - повідомив представник Генштабу.

Читайте також: ЗСУ цьогоріч візьмуть участь у 20 міжнародних навчаннях

Наразі у навчальних центрах, центрах підготовки підрозділів та загальновійськових полігонах створюються навчальні корпуси імітаційного моделювання бойових дій, навчальні комплекси “Бій в місті”, “Ситуаційне містечко”, “Кіллхауз”, “Антизасадні дії”, “Бій в лісі”, “Смуга реакції лідера”, повідомили під час брифінгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-