Українська сторона СЦКК спростувала фейк окупантів про “обстріл”

Українська сторона СЦКК спростувала фейк окупантів про “обстріл”

Укрінформ
«Фейковими» заявами про нібито обстріл підрозділами Об'єднаних Сил представників СММ ОБСЄ окупаційна адміністрація намагається дискредитувати Україну та її Збройні Сили.

Про це повідомляє прес-центр ООС, представляючи реальну ситуацію про те, що сьогодні, 8 січня, українська сторона СЦКК отримала запит від регіонального офісу СММ ОБСЄ щодо надання додаткових гарантій безпеки для забезпечення роботи снігоприбиральної техніки по розчищенню ділянки автомобільної дороги у районах Первомайськ–Новоолександрівка.

"Представники збройних формувань Російської Федерації та їхні найманці розповсюдили хибну інформацію нібито підрозділи Об’єднаних сил обстріляли вказаний район, що призвело до зриву виконання цих робіт", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російські найманці не пустили патруль ОБСЄ до окупованого Новоазовська

Зазначається, що очищення згаданої ділянки автошляху необхідне для безперешкодного пересування патрулів СММ в рамках діючого Мандата.

"Необхідні гарантії безпеки з боку ЗСУ були забезпечені у повному обсязі", - запевнили у штабі ООС.

Окрім того, як підкреслюється, поширюються дезінформаційні повідомлення про можливі обстріли з боку підрозділів Об’єднаних сил БПЛА СММ ОБСЄ, що є відвертою провокацією.

Українська сторона СЦКК заявляє, що подібні заяви та повідомлення не мають під собою жодних підстав і не відповідають дійсності.

Водночас збройні формування Російської Федерації та їхні найманці із завидною регулярністю перешкоджають співробітникам СММ ОБСЄ виконувати свої завдання з моніторингу дотримання режиму припинення вогню.

Українська сторона СЦКК заявляє, що об'єднане угруповання російських окупаційних військ вкотре демонструє відверте нехтування Мінськими домовленостями, намагається зірвати оголошене новорічне і різдвяне перемир’я та прагнення до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-