Окупанти не пустили місію ОБСЄ до трьох населених пунктів на Донбасі

Окупанти не пустили місію ОБСЄ до трьох населених пунктів на Донбасі

Укрінформ
Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують забороняти спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 27.12.2018, зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата місії. Так, 25 грудня озброєний представник збройних формувань Російської Федерації в черговий раз відмовив патрулю СММ у проїзді через блокпост поблизу селища Південна Ломуватка на захід від Луганська”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна оголосила новорічну "тишу" на Донбасі з 29 грудня

Також патруль місії не зміг отримати доступ до місця розміщення відведеного важкого озброєння в тимчасово непідконтрольному Україні районі Донецької області. А в пункті пропуску на кордоні біля Ізвариного найманець російсько-окупаційних військ вкотре наказав патрулю місії залишити цей район, повідомляє прес-служба.

Крім того, 26 грудня на блокпості поблизу Староласпи на південь від Донецька двоє озброєних окупантів не пропустили патруль місії до цього населеного пункту, пославшись на ймовірні загрози «безпеці СММ».

Як зазначається в повідомленні, перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про небажання керівництва окупантів співпрацювати з міжнародними спостерігачами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-