Марчук про звільнення полонених: Бойовики відмовилися від власної пропозиції

Марчук про звільнення полонених: Бойовики відмовилися від власної пропозиції

Укрінформ
Представники ОРЛО за кілька днів до останнього в цьому році засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську 19 грудня відмовилися від власної пропозиції щодо обміну полоненими.

Про це у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради у четвер, 20 грудня, заявив представник України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Євген Марчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Представники ОРЛО запропонували десь днів за три до переговорів обміняти 8 на 33, тобто ми віддаємо 33 і отримуємо своїх вісім. Ірина Володимирівна (Геращенко — ред.) офіційно листом на пана Фріша, модератора ОБСЄ в гуманітарній підгрупі, повідомила, що Україна згодна з пропозицією обміняти 8 на 33... Коли ми озвучили цю пропозицію (на засіданні ТКГ в Мінську 19 грудня - ред) і я заявив модератору, що це не наша пропозиція, але ми її схвалюємо і заявляємо про готовність це зробити, ці представники починають різні дурниці говорити, що вони ще не у все вникли і так далі", — сказав Марчук.

Він припустив, що представники ОРЛО "поки летіли у Мінськ через Москву, отримали наганяй, куди ви лізете з пропозиціями", бо президент Путін раніше заявив, що з чинною українською владою нічого вирішувати не буде.

Читайте також: Вже десятий український моряк оголосив себе військовополоненим

Марчук нагадав, що українська сторона вже двічі — на засіданнях 4 і 19 грудня — офіційно пропонувала обмін за формулою 23 на 23 і 66 на 19, однак Росія відмовилась обмінювати своїх громадян на українських політв'язнів.

За його словами, на цих засіданнях він пропонував обмін за будь-якою формулою, хоч 1 на 1, бо там є тяжкохворі, але "нічого не сприймається".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-