Полторак: Жодного нашого військовополоненого не залишимо росіянам

Полторак: Жодного нашого військовополоненого не залишимо росіянам

Керченська криза
Укрінформ
Всі військовослужбовці, які готували та здійснювали прохід через Керченську протоку групи українських катерів, діяли відповідно до міжнародних норм, і Україна боротиметься за повернення всіх військовополонених.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з військовослужбовцями ВМС України в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Керівництво ВМС, командири і матроси, які брали участь в підготовці і здійсненні переходу (через Керченську протоку - ред.), діяли виключно відповідно до всіх міжнародних норм, положень і законів, відповідно до морського права. Вони виконували завдання, і тільки завдяки їх витримці, мужності і героїзму ми не дали можливість РФ в черговий раз розпочати відкриту агресію проти України. Вони провокували наших матросів на те, щоб ті відкрили вогонь, розуміючи перевагу», - наголосив Полторак.

Він нагадав, що проти трьох українських катерів росіяни протиставили шість кораблів ФСБ Росії та чотири кораблі ВМС РФ.

Очільник оборонного відомства запевнив, що Україна домагатиметься повернення військовополонених і не залишить їх напризволяще. «Я хотів би переконати всіх матросів, офіцерів, адміралів, генералів, військовослужбовців ЗСУ, що жодного нашого військовополоненого ми не залишимо росіянам. Акт агресії на морі є актом агресії проти держави», - наголосив Полторак.

Міністр під час зустрічі подякував керівництву ВМС України за створений боєздатний військовий колектив, який здатний виконувати завдання, покладені на Збройні сили України.

Читайте також: Путіну важко уявити, що кораблі ВМС ходитимуть "туди-сюди" через Керченську протоку

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих моряків.

Наразі 21 український військовий перебуває у московському СІЗО «Лефортово», ще троє поранених - Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер - в медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-