Україна посилює охорону кордону з Росією підрозділами ЗСУ

Україна посилює охорону кордону з Росією підрозділами ЗСУ

Укрінформ
Бойові частини та підрозділі Збройних сил України будуть передислоковані на найнебезпечніші напрямки україно-російського кордону.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на військовому аеродромі на Житомирщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Важливим елементом адекватної відповіді на дії агресора є нарощування угрупувань військ відповідно до затвердженого мною Стратегічного замислу застосування сил оборони держави. У рамках цього процесу бойові частини та підрозділи Збройних сил України будуть передислоковані на найбільш небезпечні напрямки по всій лінії нашого кордону з Російською Федерацією, країною-агресором”, - зазначив Порошенко.

Президент підкреслив, що такі заході здійснюються для того, щоб посилити оборонні можливості держави та бути готовими зупинити агресора, не втрачаючи жодної секунди.

“Реальний противник повинен чітко усвідомлювати — ціна його агресивних дій буде дуже й дуже високою”, - підкреслив Глава держави.

Читайте також: Рада ухвалила закон про прилеглу зону морського кордону

Водночас Порошенко запевнив, що перший тиждень запровадження в кількох областях воєнного стану довів “своєчасність і правильність” цього рішення. За його словами, правовий режим воєнного стану дає можливість ще більше нарощувати бойову спроможність підрозділів ЗСУ, укріплювати оборону, перевіряти резерви й здійснювати передислокацію військ.

Зокрема, він відзначив, що до деяких військкоматів прийшло у два, а іноді у три рази більше резервістів, ніж було потрібно.

“Українська армія довела, що вона є і буде надійним фундаментом незалежності України, що вона готова адекватно, швидко та ефективно відповісти на будь-який виклик, відвести будь-яку загрозу”, - наголосив Президент.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

6 грудня українці відзначають День Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-