Турчинов показав випробування нової крилатої ракети

Турчинов показав випробування нової крилатої ракети

Фото
Укрінформ
Випробування українських ракет довели, що Україна здатна захистити свої рубежі на Чорному та Азовському морях. 

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після закінчення випробувань на військовому полігоні в Одеській області.

"Випробування нової крилатої ракети та модернізованих С-125. Всі цілі вражені! Крилата ракета  знищила умовного противника на  відстані 280 кілометрів. І це лише початок! До оборони Чорноморського та Азовського узбережжя - готові!" - написав він у Twitter.

Випробування нової крилатої ракети та модернізованого ракетного комплексу С-125 / Фото: rnbo.gov.ua

За словами Турчинова, для перевірки результатів ураження цілей на великій дальності була задіяна авіація, а також обладнано спеціальний пункт на острові Зміїний.

Окрім того, секретар РНБО поінформував, що для посилення берегової оборони здійснено перевірку точності та надійності враження плавзасобів умовного противника ракетними комплексами С-125, що пройшли глибоку модернізацію на підприємствах українського ОПК.

«За результатами ураження плавзасобів, модернізовані С-125 довели свою ефективність. Відбулось 8 пусків, під час яких було знищено 8 надводних цілей. Це дуже гарний результат, який доводить, що ці модернізовані комплекси здатні забезпечити надійний захист від агресії як з повітря, так і з моря, та значно посилять берегову оборону Чорноморського та Азовського узбережжя», - наголосив Турчинов.

Читайте також: Морпіхи випробовують у Чорному морі десантно-штурмові катери "Кентавр"

Після завершення випробувань секретар РНБО України провів нараду з провідними розробниками ракетної техніки та військовим керівництвом для визначення пріоритетних напрямків посилення захисту Чорноморсько-Азовського регіону. Нарада відбулася в новому командно-штабному пересувному спеціальному телекомунікаційному комплексі, який був задіяний для координації ракетних стрільб.

Раніше міністр оборони Степан Полторак повідомив про успішне завершення випробувань українського протикорабельного комплексу "Нептун".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-