Збори резервістів та військовозобов’язаних стартують 3 грудня

Збори резервістів та військовозобов’язаних стартують 3 грудня

Фото
Укрінформ
У зв'язку з оголошеним в областях України воєнним станом з 3 грудня розпочинається цикл масштабних заходів з резервістами та військовозобов’язаними.

Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю Збройних Сил України.

"Однією зі складових підготовки Збройних Сил України до відсічі збройної агресії є підготовка людських резервів. З цією метою з 3-го грудня розпочинається цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов’язаними", — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, будуть проведені збори як у складі бригад (до 15 діб), так і у складі навчальних центрів (до 20 діб). Таким чином передбачається, що всі зборові заходи будуть завершені до початку Новорічних свят.

Водночас, заходи мобілізації проводитимуться лише у випадку відкритої агресії, але в такому разі до Збройних Сил України призиватимуться не лише ті особи, які перебувають на зборах, а й усі резервісти та військовозобов’язані, які приписані до комплектування Збройних Сил України.

Крім того, як і передбачено Стратегічним замислом застосування Збройних Сил України, наразі у визначених областях України тривають організаційні заходи створення Територіальної оборони та непорушних запасів.

Читайте також: Оголошення воєнного стану допомогло мобілізувати союзників – Геращенко

В областях, у яких запроваджено воєнний стан, передбачається проведення масових зборів з військовозобов’язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб. Під час них буде проведено бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони з метою підготовки до захисту своїх областей, наголошують у Міноборони.

Фото: http://www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-