Пункт управління МОУ працює у співпраці з Генштабом та силовим блоком - Міноборони

Пункт управління МОУ працює у співпраці з Генштабом та силовим блоком - Міноборони

Укрінформ
Пункт управління Міністерства оборони України, створений на виконання рішення ВР щодо введення воєнного стану, працює у цілодобовому режимі та в тісній співпраці з Генштабом та групами від силового блоку МВС, НГУ, СБУ, ДПСУ, ДСНС, ДСТЗІ, УДО.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони, інформує кореспондент Укрінформу.

«На виконання рішень Верховної Ради України щодо введення воєнного стану, рішенням Міністра оборони України Степана Полторака розгорнуто Пункт управління Міністерства оборони України із завданнями щодо підвищення воєнно-політичного та адміністративного керівництва Збройними Силами України, взаємодії з іншими складовими сектору безпеки і оборони та здійснення поточного інформаційного забезпечення вищого державного та військового керівництва», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, пункт управління працює у цілодобовому режимі та у тісній взаємодії з оперативними групами Генштабу ЗС України. Крім того, у його роботі  задіяні оперативні групи від силового блоку (МВС, НГУ, СБУ, ДПСУ, ДСНС, ДСТЗІ, УДО), що дає можливість оперативно обмінюватись інформацією, приймати виважені рішення та інформувати вище керівництво держави.

Читайте також: Підрозділи сил ООС приведені у повну бойову готовність

До завдань Пункту управління належить: унормування питань, пов'язаних із нормативним та правовим забезпеченням, організація комплексу оборонних заходів, координація дій за напрямами забезпечення потреб ЗСУ у озброєнні та техніці, матеріальними засобами та ресурсами.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-