Україна вперше скористалася правом на скликання Комісії НАТО-Україна - Пристайко

Україна вперше скористалася правом на скликання Комісії НАТО-Україна - Пристайко

Укрінформ
Україна вперше скористалася положеннями Хартії НАТО-Україна, які дозволяють скликати зустріч Комісії НАТО-Україна, якщо Україна відчуває небезпеку.

Про це у понеділок, 26 листопада під час зустрічі з журналістами заявив глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко за підсумками надзвичайного засідання Комісії НАТО-Україна.

«Ми дуже швидко зібралися. Президент мав розмову зранку, о 10-й годині, і вже сьогодні о 16-й годині відбулася ця зустріч. Ми задіяли механізм, який закладений в нашій Хартії, який вже 20 років існує, і ми його, нарешті використали, щоб зібрати всіх союзників, коли Україна відчуває небезпеку», - сказа український дипломат, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Читайте також: Порошенко обговорив з Помпео атаку РФ на українські кораблі

Пристайко зауважив, що під час зустрічі панувала дуже позитивна атмосфера.

«Всі зрозуміли, що відбувається. Ми презентували документи, відео та аудіо, - насправді, це справило дуже серйозне враження на союзників. Рішення, які були прийняті, це, по-перше, вимога звільнити наших моряків. НАТО у своїх контактах з Росією буде вимагати невідкладно звільнити моряків. По-друге, розблокувати всю ситуацію, море Азовське і Керченська протока мають бути доступними для України. Третє – зараз актуальною є деескалація цієї ситуації та її вирішення», - сказав глава Місії України при НАТО.

Він нагадав слова генерального секретаря НАТО про те, що Росія має розуміти ціну, яку сплачуватиме за власні дії, у тому числі, за ескалацію в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-