Порошенко закликає ветеранів АТО та ООС бути в повній бойовій готовності

Порошенко закликає ветеранів АТО та ООС бути в повній бойовій готовності

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликає військових резерву першої черги бути в повній бойовій готовності, але каже, що це не передбачає негайної мобілізації.

На цьому він наголосив на екстреному засіданні РНБО, скликаному у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення (про введення воєнного стану - ред.) не передбачає негайної мобілізації, але буде проведена відповідна робота з резервом першої черги. І я звертаюся до вас, шановні ветерани, бути напоготові", - сказав Президент.

Він зазначив, що вже отримано сотні дзвінків від учасників антитерористичної операції, від наших воїнів, які зараз знаходяться в резерві щодо того, що вони вже пакують рюкзаки і готові виступати на оборону держави.

Президент підкреслив, що в найкоротший термін потрібно забезпечити всі необхідні заходи для того, щоб зупинити ворога і захистити нашу державу.

Читайте також: СБУ відкрила провадження за фактом агресії РФ в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом в Азовському морі після того, як по них був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" були обстріляні противником та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент Петро Порошенко підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернення з цією пропозицією до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-